Omstillingsprogrammet på besøk hos Danebu Kongsgaard

Styret i Omstillingsprogrammet var tirsdag på bedriftsbesøk hos Danebu Kongsgaard på Aurdalsåsen. Der fikk vi høre om den store oppgraderingen som er gjort på hotellet, samt de videre utviklingsplanene for både Kongsgaarden og Danebu Panorama.

Omstillingsprogrammet har bidratt med midler og kompetanse i arbeidet. 

Les mer om omstillingsprogrammet i Nord-Aurdal

Siden overtagelsen av driften for ca. tre år siden har vertskapet Malene Tuv Sandvik og Pascal Gross investert over 20 millioner kroner i en total oppgradering av hotellet. Alle rommene er pusset opp, inklusive fellesrom og et stort nytt kjøkken. Det er lagt stor vekt på gjenbruk av stoffer og interiør, og alt oppleves helhetlig og harmonisk. Maten er i stor grad hentet fra lokale leverandører rundt i Valdres satt sammen til spennende menyer.

Det har siden åpningen også vært arrangert et stort antall brylluper og andre arrangement, selv om det i perioder har vært utfordrende med nedstenging. Hotellet leverte uansett matkasser og pizza til hyttene og greide på denne måten å opprettholde driften og de ansatte. 

 

«Danebu Kongsgård har en fantastisk utsikt og beliggenhet. Her får man en flott totalopplevelse med god design, smakfull lokalmat og et hyggelig vertskap - i kombinasjon med vakker natur. Dette er et sted hele Valdres kan være stolte av», sier styreleder Knut Arne Fjelltun.

 

Det gjenstår mye utviklingsarbeid, og på markedssiden så ønsker man også å nå et internasjonalt publikum. Her har hotellet felles interesser med noen av festivalene i vår region, og det kan være naturlig å samarbeide med flere av disse. Utenlandske besøkende ønsker også mer tilrettelegging for opplevelser i fjellet, og det er aktuelt å kunne tilby både guidede turer med eksotiske opplevelser som fiske, langrenn og toppturer sommer som vinter.

Vertskapet er stadig på utkikk etter flere samarbeidspartnere som kan tenke seg å tilby noe som gjør gjestenes opplevelser enda mer minnerike under oppholdet i Valdres.

 

Styret i omstillingsprogrammet på besøk hos Danebu Kongsgaard - Klikk for stort bildeSittende fra venstre: Anne Helgesen (Innovasjon Norge), Malene og Elin Tuv Sandvik (vertskap/eier). Stående fra venstre: Lene Kvisgaard (politiker H), Kaja Funder Istad (Fagernes Camping), Runar Kittelsen (NAK), Martin Sæbu (NAK - skjult), Knut Arne Fjelltun (NAK), Marius Bauge (Byggmakker Leira), Dag Arne Henriksen (Innlandet fylkeskommune), Tone Ranheim (Valdres Næringshage), Christian Hedløv Engh (NAK) og Sjur-Olav Ødegaard (Formue).