Kartlegging av behov - Trykkeriet kulturarena

16. desember 2021 vedtok kommunestyret i Nord-Aurdal å flytte kulturskolen inn i det nedlagte trykkeriet til Avisa Valdres i samspill med kulturlivet forøvrig. Trykkeriet ligger midt i Fagernes sentrum, bak Gullsmedvegen og like ved Briskeby ungdomshus. Med et areal på ca. 1000 kvm og stor takhøyde egner trykkeriet seg svært godt til å bli en sambruksarena for ulike kulturuttrykk. 

Ambisjonen er at bygget skal samle mennesker rundt kulturell og kunstnerisk aktivitet gjennom hele uka som vil kunne gi gode betingelser for vekst, både i bredde og kvalitet. Der kan amatører møte profesjonelle og unge møte eldre. For kulturskolen, med sine 210 elever, betyr vedtaket at de kan bygge en egen identitet i et inspirerende miljø. For kulturlivet og valdressamfunnet betyr en moderne og industriell kulturarena i hjertet av gamle Fagernes by en ny møteplass hvor kreativitet, samarbeid og gode opplevelser kan blomstre. 

Trykkeriet vil romme flere undervisnings- og øvingsrom, et verksted og en storsal. Storsalen vil ha en publikumskapasitet på ca. 260 stående publikummere, og kan benyttes til mange ulike formål og arrangement som konserter, produksjon, forestillinger, kurs, konferanser, møter, workshops, fotolokasjon, festivalkontor, utstillingslokale og ulike eventer som plate- og programslipp. Ulike musikkgrupper og band med medlemmer i alle aldre kan booke seg inn i øvingsrom når det måtte passe utenom kulturskolens faste brukstider. I første etasje planlegges kontorplasser det er mulig å leie på drop-in, korttids- eller langtidsleie for kulturaktører. Her kan man få tilgang til fellesarealer og et faglig og sosialt miljø, der en ny fleksibel arbeidshverdag er hensynstatt. 

Fremdrift
Trykkeriet kulturarena vil vokse frem i løpet av våren og høsten 2022. 
I disse dager utarbeides detaljerte tegninger over lokalet. Utgangspunktet er kulturskolens behov, samt behov avdekket i dialog med en rekke kulturaktører. Trykkeriet kulturarena er et rustikt lokale som nødvendigvis må bli til mens vi går og innenfor gjeldende økonomiske rammer, men vi ønsker så langt det lar seg gjøre å legge til rette for behovene kulturlivet har i en tidlig fase. 
Derfor setter vi stor pris på om dere vil gi oss tilbakemelding på hva det er du/dere trenger for at Trykkeriet kulturarena skal være relevant for deg/dere.

Klikk her for å gi oss din tilbakemelding