Sommervandring i Nord-Aurdal kommune

Helt siden 2011 har Nord-Aurdal kommune arrangert en årlig sommervandringskonkurranse, der premien for å samle inn nok poeng er våre berømte sommervandringskrus. I tillegg blir det trukket ut premier på et utvalg av turbøkene, samt en egen premietrekning for barna som har vært med. 

 

Hvert år blir det valgt ut ca 10 turmål spredt rundt i kommunen. Alle turene er skiltet med «turmål-skilt», og har ei postkasse med registreringsbok merket «Sommervandring Nord-Aurdal kommune» ved enden av hver tur. Du henter poeng på hver tur du går. Antall poeng varierer fra 25-45 avhengig av vanskelighetsgraden på turen. De som samler nok poeng vil få årets sommervandringskrus sponset av Nord-Aurdal kommune. Kravet til å få årets krus er at du går minst 5 ulike turer, og at du samler 220 poeng eller mer innen sommervandringa avsluttes. For barn under 12 år, holder det med 150 poeng. Man kan altså gå samme turmål flere ganger om man ønsker det. 

Turene som blir valgt ut hvert år, er geografisk spredd utover hele kommunen, noe som gjør det til en fin anledning både for fastboende og hytteturister å bli bedre kjent i Nord-Aurdal, og den vakre naturen kommunen vår har å by på. 

Flere av turmålene er trillemål (tilpasset barnevogn), der noen av dem også vil være tilgjengelig for el.rullestol. På disse målene trenger du 150 poeng for å få krus. Sommervandringen starter som regel rundt 20.juni hvert år og varer til høstferieuka. 

Utfylt poengskjema sendes/leveres kommunen, og det blir annonsert på kommunens hjemmeside når krusene kan hentes. Kommunen ønsker også at deltakere sender inn foto fra turmålene de er på. Det beste bildet blir plukket ut til å pryde årets kopp.

Å gå på tur i flott natur er noe av det beste du kan gjøre for helsa. Bli med på sommervandringa du også! 

Her finner du fullstendige sommervandringshefter fra alle årene sommervandringa har vært! Vi gjør oppmerksom på at oppsatte turmålskilt i forbindelse med sommervandringa blir tatt ned igjen etter endt konkurranse, og at turene beskrevet under vil ha varierende grad av skilting alt ettersom om turene er skiltet fra før (uavhengig av sommervandringskonkurransen). 

Kontaktinfo

Kristi Westerbø
Folkehelsekoordinator
E-post
Telefon 61 35 91 95