Verdensdagen for selvmordsforebygging fredag 10. september 2021

Budskap for Verdensdagen 2021 er:

Å SKAPE HÅP GJENNOM HANDLING.
Vis at du ser. Vis at du lytter. Vis at du bryr deg.

Vi har ingen å miste!

Selvmord er noe av det mest hjerteskjærende som kan skje. Mange mennesker strever – og noen strever så mye at alt kan synes svart.

Et varmt samfunn der vi ser, lytter og bryr oss om hverandre er viktig for å ha det bra – og avgjørende når vi ikke har det bra.

Profesjonell hjelp skal være tilgjengelig når det trengs, med fokus på å forstå det enkelte menneskets situasjon og behov.

 

Psykisk helsetjeneste i Nord-Aurdal kommune

Sliter du med vonde tanker og følelser, eller er bekymret for andre som har det tungt, kan du ta kontakt med Psykisk helsetjeneste i kommunen. Tilbudet har lav terskel og er gratis.

Mer om tjenesten kan du lese her; https://www.nord-aurdal.kommune.no/tjenester/familie-helse-og-omsorg/psykisk-helsearbeid-og-rus/

 

Helsestasjon for ungdom i Nord-Aurdal kommune

Åpent tilbud til ungdom, ved Familiens hus/Tveitavegen 11, hver mandag kl. 15.00 til 17.00. Ungdommen møter helsesykepleier og kommunepsykolog som er vant til å prate om ting som er vanskelig og utfordrende i livet.

Mer om Helsestasjon for ungdom; https://www.nord-aurdal.kommune.no/tjenester/familie-helse-og-omsorg/helsestasjon-skolehelsetjenesten-og-hfu/helsestasjon-for-ungdom/

 

Markering av Verdensdagen 10. september

Organisasjonen LEVE markerer Verdensdagen for selvmordsforebygging med lysmarkering på Universitetsplassen 10. september. Flere fylkeslag markerer også dagen.

 

Se LEVE sin nettside: https://leve.no/verdensdagen/ 

Vi har ingen å miste!