Trygg Trafikks vinterferietips

Vinterferien er godt i gang, og med det følger det ofte lange kjøreturer på vinterføre. Her er Trygg Trafikks tips til en sikker kjøretur på vinteren.

Klikk for stort bilde1. Husk hurtigkjettinger: Kjører du piggfritt bør du ha hurtigkjettinger. De kan lett legges på om du sliter med å komme fram.

2. Hold avstand: Hold god avstand til bilen foran. Bremselengden på snø er minst dobbel så lang som på tørr asfalt – og helt opp i fire ganger så lang! Avpass farten etter forholdene.

3. Pakk riktig: Mange biler er tungt lastet med mat og skiutstyr. Pakk de tyngste tingene nederst og lengst frem i bagasjerommet. Bagasje i skiboksen bør ikke veie mer enn 50 til 75 kg.

4. Husk trekant og vest: Ha varseltrekanten lett tilgjengelig og gjerne bak seteryggen. Da finner du den raskt og enkelt. Husk refleksvest når du går ut av bilen.

5.Ta med mat og varme klær: Ingen bør ferdes i fjellet uten varme nok klær til å bli stående utendørs. Blir du overrasket av uvær eller stående fast ved passering av en høyfjellsovergang, er varme klær, mat, vann og varm drikke nødvendig.