Nyttig vinterferie for Kalab

Kalab Ghebray (28) fra Eritrea har I snart to år vært deltaker I Nord-Aurdal læringssenters introduksjonsprogram. Siden august har han vært elev ved Valdres Vidaregåande skule som en del av dette programmet.

Mens de fleste medelevene brukte vinterferien til avslapping og turer, grep Kalab sjansen for å kunne kvalifisere seg til et framtidig yrkesliv. Med oppsparte penger, reiste han til Oslo, og tok et kurs som har gitt ham truckførerbevis for fire klasser.


«Jeg har lov til å kjøre truck i klassene T1, T2, T4 og T5. Jeg har planer om å utvide beviset til å gjelde både T3, og opp til T8. Da trenger jeg å praktisere truck-kjøring i noen år før jeg kan ta de kursene. Jeg driver nå og søker sommerjobber på arbeidsplasser der truck-kjøring er en del av jobben. Jeg håper også å finne et arbeidssted der de trenger hjelp i helgene», sier Kalab.


Kalab har søkt seg inn på linja Teknikk og industriell produksjon fra høsten, og håper det etter hvert vil finnes en arbeidsplass der han kan få bruke det han lærer.


«Jeg er selvsagt interessert i alle typer jobber der truck-kjøring er en den av arbeidet. Læringssenteret på Leira har hjulpet meg med noen adresser og kontakter til mulige arbeidsplasser. Jeg håper det gir resultater», sier en håpefull Kalab.

 

Klikk for stort bildeMed trucksertifikatet på innerlomma, håper Kalab å finne noen som han gi ham en sommer- eller helgejobb som gir ham muligheten til å praktisere sine nye ferdigheter, og grunnlag for å utvide truck-beviset.