Oppdateringer fredag 11. august - flomtoppen er snart nådd

Her følger en logg som oppdateres gjennom dagen.

Pressekonferanse fredag 17:00

Gladnyhet? (kl. 11:15)

Vi kan meddele at Strandefjorden faktisk har sunket 5mm!

Er det lov å håpe?

Oppdatering som gjelder vannsituasjonen i Aurdal (kl. 10:30)

Vannverket i Aurdal står under vann som følge av flommen, og er ute av funksjon. Dette vil vedvare inntil flommen har trukket seg tilbake og vi har utført nødvendige reparasjoner, som vil ta noe tid. Vi vil oppdatere fremdriften på dette.

Her og nå er situasjonen at abonnenter i Vinjar- og Sagbråtenområdet må fortsette å koke vann som skal drikkes. De abonnentene som har kokepåbud skal ha mottatt egen SMS om dette 09. august, så denne gjelder fortsatt. Merk at det er huseier som mottar SMS-varsling.

Resten av Aurdal, som ligger høyere enn disse feltene, trenger ikke koke vannet.

Som følge av det ovennevnte, har vi begynt å kjøre drikkevann fra Fagernes vannverk til Aurdal med tankbiler. Vi gjentar derfor henstillingen om å begrense vannforbruket, for å unngå at vi får perioder uten vann.

Det er noen abonnenter bl.a. Aurdal fjordcamping og andre lavtliggende områder som dessverre ikke har vann p.t, og må avvente situasjonen til vannverket er i gang igjen. Disse skal ha mottatt egen SMS 09. august. Vi beklager situasjonen, og de ulempene dette medfører for den enkelte.

 

Oppdatering fra kriseledelsen kl. 09:15:

God morgen! Vi tror, ut fra målingene vi ser gjennom natten, at vi er i ferd med å nå flomtoppen, derfor er vi forsiktige optimister. Vannstanden er nå om lag 40cm under prognose, og økningen time for time blir stadig mindre. Vannstanden på målestasjoner ovenfor Strøndafjorden er synkende, det gir en god indikasjon på en positiv utvikling. Det ser lyst ut med tanke på å unngå ytterligere skade på flere bygg. Barrieren mot Neselva ser ut til å holde godt, og vannføringen er noe redusert siden i går.

Aurdalsfjorden har sunket 50cm siden kl. 15 i går, så det går også i riktig retning.

Folk er i ferd med å flytte hjem etter å ha vert evakuerte på hotellet, og det har vært få nye evakuerte som har ankommet hotellet. Det er imidlertid noen som dessverre ikke kan flytte hjem til sine boliger, og som vil ha behov for en midlertidig bolig. Dette er en trist konsekvens av uværet.

Ny pressekonferanse kl. 17:00. Vi sender dette direkte som vanlig.