Tidenes BlimE-dans på NABS

Torsdag 12. november danset elever og ansatte på NABS BlimE-dansen 2020. 

NABS har som årlig tradisjon å delta på BlimE-dansen. BlimE er NRK Supers årlige vennskapskampanje. Målet med BlimE i år er at elevene skal bli bedre kjent med hverandre og inkludere hverandre. BlimE har i år vært inspirert av ny læreplans Overordnet del – verdier og prinsipper i grunnopplæringen: «Vennskap skaper tilhørighet og gjør oss alle mindre sårbare. Når vi selv opplever å bli anerkjent og vist tillit, lærer vi å verdsette både oss selv og andre. Elevene skal lære å respektere forskjellighet og forstå at alle har en plass i fellesskapet.»

I forbindelse med årets BlimE har vi i år vennskaps-uke denne uka på NABS for å styrke fellesskapet i klassen. Alle trinn har gjennom uka hatt ekstra fokus på aktiviteter som bygger vennskap, og noen trinn har brukt undervisningsopplegget som NRK Super har laget i samarbeid med Redd Barna. 

På grunn av smittevernhensyn kunne vi i år ikke samle alle elevene i amfiet og danse BlimE-dansen. Derfor ønsket vi å legge litt ekstra i årets BlimE-dans slik at dansen likevel kunne bli en fellesskapende aktivitet på NABS. Vi har derfor laget en skikkelig video fra årets dans. Takk til Erik Eggum / Anleggsfilm.

Videoen blir også tilgjengelig på NRK Super sine nettsider. Her kan dere søke opp Nord-Aurdal barneskole og se videoen.