Den kulturelle skolesekken på NABS - Street art workshop, Hulabakken og Kandisia

Denne uka har NABS tatt på seg den store kulturelle skolesekken, og elevene har vært med på Street art workshop og sett forestillingene Hulabakken og Kandisia. 

Street art workshop

7. trinn har vært med Peacetu på Street art workshop. Peacetu er kunstnernavnet til den brasilianske street artisten Rodrigo V. Lisboa. Rodrigo har introdusert elevene til street art og lært dem litt om sprayteknikk, og elevene har fått dekorert det nye ungdomshuset på Fagernes. Elevene har blitt utfordret på samarbeid og kreativitet, og det har vært engasjerte elever som har tatt del i gatekunsten!

Se video fra Avisa Valdres.

Hulabakken

Tirsdag 9. januar kom scenekunstnerne Ådne Geicke Kolbjørnshus, Sindre Holmen og Cato Skimtet Storengen på besøk med forestillingen Hulabakken. Elever på 1.-4. trinn fikk se en engasjerende framføring med magi, humor og action av historien om gutten som fikk navnet Hulabakken. Han ville bli rik uten strev eller vederlag og blei lurt av en Haugkall til å gi bort søsteren sin i bytte mot en huldrehatt som kunne gjøre han usynlig. Hulabakken gjømte skattene sine i to store huler i fjellene rundt Grunke. Historien sier at skattene ligger der den dag i dag og de vil bli funnet av to barn!

I videoen under får dere en liten smakebit fra forestillingen.

Her er Avisa Valdres sin sak om Hulabakken-forestillingen (krever innlogging).

 

Kandisia

Onsdag og torsdag hadde 1.-4. trinn besøk av Flaatenbjørk Kompani og forestillingen Kandisia. Kandisia er en morsom og leken teaterforestilling som involverer ungene og som problematiserer rettferdigheten i det at barn som har bodd store deler av sitt liv i Norge blir kastet ut av landet.