Skip Navigation LinksAktuelt > Aktuelt

Skolestart og trafikksikkerhet

Illustrasjonsbilde skolestart.jpg - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde skolestart.jpg

Trygg trafikk Oppland v/Ivar Ringen har en klar oppfordring å komme med nå når det nærmer seg skolestart. Vegetasjon som hindrer sikten kan føre til farlige situasjoner i trafikken. Folk som bor langs trafikkerte veier må klippe hekker og busker på eiendommene sine – av hensyn til egen og andres sikkerhet

Publisert av Hilde Frydenlund Rabben. Sist endret 07.08.2017

Om to uker starter ungene på skolen igjen og vi i ønsker at flest mulig skal gå og sykle, sier Ivar Ringen i Trygg Trafikk Oppland.

Høye, tette hekker ved avkjørsler eller store greiner som henger ut i veikryss gjør det svært uoversiktlig for både bilister, syklister og gående. Dette er en økende utfordring nå i sommermånedene, så- Klipp hekken! er Ringens oppfordring.

Kommunen og Statens vegvesen må «finne fram igjen» trafikkskiltene sine langs veiene som i mange tilfeller har blitt tildekket av vegetasjon i løpet av de siste månedene, påpeker han videre.

Å sørge for fri sikt langs veiene er så viktig at ansvarsforholdene er nedfelt i vegloven. Det er du som bor langs veien som er ansvarlig for å klippe hekk og busker på eiendommen din slik at det er god sikt ved veikryss og ved avkjørselen. Mange må også krysse gang- og sykkelvei for å kjøre ut på bilveien. Da er det spesielt viktig at hekker, trær eller gjerder ikke hindrer sikten, slik at du oppdager andre trafikanter i tide til å stoppe, sier Ringen.

Når du står fire meter inn i avkjørselen din skal du ha minst 20 meter fri sikt i hver retning langs gang- og sykkelveien. Hekk og gjerde skal heller ikke være høyere enn 50 centimeter ved avkjørselen din, påpeker han videre.

Nå håper Trygg Trafikk at folk flest tar en titt på egen eiendom og bidrar til felleskapet gjennom en tryggere trafikkavvikling for alle. Og vi i Trygg Trafikk er ikke minst opptatt av barn og ungdom på skolevei, avslutter Ivar Ringen.

Rådhuset - Jernbanevegen 22
Fagernes
Boks 143, 2901 Fagernes
nak@nord-aurdal.kommune.no